VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA

BEL ONS: 085 065 72 49.       VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA

Waarom Vitalis voor Femly kiest

Steeds meer zorginstellingen worden partner van Femly, want het gebruik van technologie in de zorg neemt toe. Waarom koos Vitalis Woonzorg Groep eigenlijk voor Femly? Dat kunnen ze zelf natuurlijk het beste uitleggen. In deze blog lees je er alles over.

Femly

Met Femly heb ik eindelijk weer tijd voor mezelf. Samen met de familie heb ik balans tussen de aandacht voor mijn moeder en de rest van mijn leven.

Toch contact in Coronatijd

In april 2020 hadden we op onze locatie een uitbraak van het coronavirus. Veel medewerkers en bewoners waren ziek.

We zijn toen via tablets gaan beeldbellen met de familie van cliënten. Maar omdat de bewoners niet zo goed met tablets kunnen omgaan, was dit voor ons veel extra werk. We moesten er meestal bij blijven, om te voorkomen dat een cliënt op een verkeerd knopje drukte.

We zijn toen gaan nadenken over een betere manier om beeldbellen te faciliteren. Na een zoektocht op internet kwamen we bij Femly uit. De simpele opzet sprak ons direct aan.

Hoe Femly de zorgmedewerkers ontzorgt

De agendafunctie geeft rust, want cliënten vragen regelmatig wanneer ze bezoek krijgen. Wij kunnen nu naar de agenda verwijzen. Als ze het ‘zwart-op-wit’ zien, geloven ze het sneller.

Cliënten kunnen op elk gewenst moment contact hebben met hun familie. Ze zijn niet afhankelijk van de medewerkers. De familie kan zelf inbellen en als de cliënt dan voor Femly zit is er direct contact.

Voor medewerkers is het fijn dat ze niet meer ‘tussen’ de cliënt en zijn familie zitten. Ze hoeven minder te helpen met beeldbellen.

De agendafunctie geeft rust, want cliënten vragen regelmatig wanneer ze bezoek krijgen. Wij kunnen nu naar de agenda verwijzen. Als ze het ‘zwart-op-wit’ zien, geloven ze het sneller.

Mooie momenten met de hele familie

Ook met familie ver weg kunnen cliënten gemakkelijker contact maken. Door het grotere beeld kunnen ze de familie ook beter zien. Dat geeft hele mooie momenten.

Voor cliënten met dementie zijn de foto’s van grote toegevoegde waarde. Het geeft leuke interactie tijdens de zorgverlening.

Meer weten wat Femly voor uw organisatie kan betekenen?

stuur een email naar info@femly.nl. Dan komen we graag langs voor een demo en een inventarisatie van de mogelijkheden.

Deze blog bevat passages van een gepubliceerd artikel in Waardigheid & Trots. Lees het hele artikel hier