VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA

BEL ONS: 085 065 72 49.       VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA

Voor mantelzorgers, door mantelzorgers

Het verhaal achter Femly

Voor mantelzorgers, door mantelzorgers

Het verhaal achter Femly

Het ontstaan van Femly

De roep om ondersteuning en aandacht voor kwetsbare ouderen in de samenleving wordt steeds intenser. Enerzijds door een flinke toename van het aantal ouderen en de daarmee gepaard gaande zorgbehoefte, anderzijds doordat er steeds minder ‘zorghandjes’ beschikbaar zijn.

Kwetsbare ouderen willen vaak zo lang mogelijk ‘gewoon’ thuis blijven wonen, hun sociale contacten behouden en pas externe zorg ontvangen wanneer dat echt nodig is. Mantelzorgers willen vaak alle zorg en aandacht geven die hun partner / ouder nodig heeft om thuis te kunnen blijven wonen, maar raken steeds vaker overbelast.

Door eigen ervaring weten de oprichters van Femly hoe groot dit probleem is, en ze besloten hier iets aan te doen. Zo onstond Femly.

Onze missie en kernwaarden

Femly is een innovatief bedrijf in e-Health, dat is opgericht om mantelzorg te vereenvoudigen, te verlichten en leuker te maken. Kortgezegd is het Femly’s missie om mantelzorgers in hun zorg en taken voor dierbaren te verlichten.

Onze waarden, naastenliefde, levenslust, zelfstandigheid en familiegevoel zijn de leidraad in onze organisatie. Hier maken wij ons samen sterk voor.
De kracht van Femly is onze continue aandacht voor kwetsbare ouderen én ons onverwoestbare geloof in ‘voor elkaar, met elkaar’.

Het team achter Femly

Het team achter Femly bestaat uit zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen: mensen die de zorg van binnenuit hebben geleid en mensen die jaren met hart en ziel voor naasten hebben gezorgd.

Françoise de Goeijen

Dagelijkse leiding

Ervaringsdeskundige ondernemer die na het verzorgen van haar man met Alzheimer besloot dat het organiseren van mantelzorg makkelijker moest.

Femly in de media

Tv aan, eenzaamheid uit

Veel ouderen kunnen niet overweg met bijvoorbeeld een tablet of mobiele telefoon. De televisie is daarentegen een bekend apparaat voor veel ouderen. Via de app kunnen familie en vrienden beeldbellen, maar ze kunnen ook foto’s of filmpjes sturen, een agenda bijhouden of berichten sturen. Op deze manier blijven de ouderen toch in contact met hun familie in deze moeilijke tijd.

Tv aan, eenzaamheid uit

Start-up Femly heeft het drukker dan ooit. Het bedrijf heeft een dienst ontwikkeld waardoor mensen via de televisie kunnen videobellen. Dat is ideaal voor ouderen die niet met een tablet of smartphone overweg kunnen. Het initiatief is in tijden van isolatie dan ook zeer welkom.

Abonneer op ons YouTube kanaal