Dè oplossing tijdens de Corona-crisis

Meer zorg nodig, minder handjes beschikbaar: het is een dilemma dat steeds nijpender wordt.

De afgelopen jaren hebben wij, van FEMLY, hard gewerkt aan een oplossing. Wij zorgen ervoor dat contact op afstand mogelijk is door een eenvoudige oplossing. Hierdoor kan iedereen die bij de zorg betrokken is (een steeds groter wordende groep), gemakkelijk informatie uitwisselen en contact houden.

Wij zijn dan ook redelijk perplex door alle oproepen en opmerkingen in de krant over het veel ingewikkelder videochatten, skypen en telefoonbuddy’s.

We zijn al ruim een jaar aan het testen met oudere mensen en kwetsbare groepen. Zij zitten niet te wachten op deze oplossingen: het is te ingewikkeld. Ouderen geven aan niet met een smartphone overweg te kunnen. We hebben met vele mantelzorgers, zorgorganisaties en professionals gepraat. Met dit bericht willen wij gehoor geven aan de oproep door de hoofdredacteur van de Limburger, Bjorn Oostra. Laten we ouderen en kwetsbare groepen inderdaad bijstaan. Maar laten we geen chaos veroorzaken door uit het niets een oplossing te verzinnen.

Beste allemaal, zorg op afstand is heel eenvoudig mogelijk via de FEMLY-tool. Onze kleine startup is ontstaan door de passie om families in contact te brengen met hun zieke en kwetsbare dierbaren. We willen de hele familie bij elkaar brengen. Vanuit dit gemeenschaps- en familiegevoel is ook onze naam ontstaan. We hebben zelf ervaring met de zorg voor een dierbare. Uit onze persoonlijke verhalen is FEMLY gegroeid naar de huidige service.

Helaas staan we nu voor een immense uitdaging. Wij hopen dan ook dat FEMLY een bijdrage kan leveren. Alles staat al klaar.

Huisartsen kunnen met een scherm en onze Femly tool beeldbellen met patiënten. Voor de patiënt staat het gebruiksgemak voorop. De arts kan via de app een consult op afstand doen. Eenvoudig, effectief en op dit moment belangrijk: het kan op afstand.

Besmette patiënten of mensen uit de risicogroep kunnen de Femly tool gebruiken om contact te houden met de hele familie. De huisarts, alle kinderen en kleinkinderen, mantelzorgers en vrienden krijgen toegang tot een app. Hiermee kunnen ze naar hartenlust contact houden en informatie uitwisselen.

Dit was onze droom: om kwetsbare groepen in de gelegenheid te stellen nauw contact te onderhouden met hun dierbaren. Nu nog belangrijker dan normaal. Waarom wij al zo lang bezig zijn met testen? Om dit zo goed mogelijk te maken. Om het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Met FEMLY kunnen we verstandig en veilig de CORONACRISIS doorkomen.

Niemand hoeft dus verder te zoeken naar oplossingen, want dé oplossing bestaat al.

We willen graag onze kennis met anderen delen. Neem contact met ons op voor actuele cijfers, feedback van gebruikers en achtergrondinformatie.

Voor informatie: 085-0657249 en info@femly.nl