Het verzorgingshuis heeft een open wifi netwerk. Is dat geschikt voor FEMLY?

Ja, maar er moet wel nagegaan worden of die sterk genoeg is. Zo niet, dan moet er helaas toch een extra router in de kamer worden geplaatst. Ook hier heeft femly ervaring mee en kan hier mee helpen (de FiFi router van Femly).

Hoe groot is de Femly tv?

We bieden de Femly TV aan in 3 modellen, met de volgende afmetingen: 24 inch:ca. 55 cm breed, 35 cm hoog 32 inch: ca. 71 cm breed, 45 cm hoog Alle TV’s zijn zwart en worden te koop of te huur aangeboden. Voor de prijzen wordt verwezen naar de pagina “Tarieven” op onze site. Met de 24 en 32 inch Femly TV kan Femly gecombineerd gebruikt worden met TV kijken via een setup box aangesloten in HDMI-poort 1. Met een COAX-kabel kan ook TV gekeken worden, maar dan is het wisselen tussen Femly en TV kijken niet mogelijk en raden we dus niet aan.

Hoe kan ik Femly bestellen?

Druk op de knop “Bestellen” en volg het orderproces. Geplaatste orders voor dinsdag 15.00 worden woensdag met PostNL gestuurd. In de meeste gevallen ontvang je de Femly dan op donderdag. Per mail ontvang je informatie over de bezorging, de gebruikersinstructies en de inloggegevens. Te maken keuzes in het bestelproces: Wil je Femly gebruiken op de eigen TV of met de Femly TV? Wil je de Femly TV kopen of huren? Is er al internet in huis of wil je gebruik maken van mobiel internet?

Hoeveel kost de tv?

U kunt hem kopen of u kunt hem huren. Ga naar tarieven om de opties te bekijken.

Ik woon in het buitenland. Kan Femly daar ook bezorgd worden?

Femly wordt in Nederland en België bezorgd.

Kan beeldbellen tijdelijk niet actief gemaakt worden?

Als je in de kamer bent waar Femly gebruikt wordt en je wilt niet dat er gebeeldbeld wordt, kan de camera makkelijk omgedraaid worden, zodat er niet in de kamer gekeken kan worden. Ook is de camera makkelijk uit het Femly kastje te halen (zit in de USB-poort). Femly heeft een informatiedocument “Femly en privacy”. Vraag deze op via info@femly.nl.

Kan er op de Femly TV ook gewoon naar zenders gekeken worden?

Ja!! Met de 24 en 32 inch Femly TV kan Femly gecombineerd gebruikt worden met TV kijken via een setup box aangesloten in HDMI-poort 1. Met een COAX-kabel kan ook TV gekeken worden, maar dan is het wisselen tussen Femly en TV kijken niet mogelijk en raden we dus niet aan.

Kan Femly ook gebruikt worden zonder internet?

Nee, voor Femly is internet nodig: ofwel via een ethernetkabel, ofwel via wifi. Indien er geen vaste aansluiting in huis is, kan Femly toch simpel internet in huis krijgen met zogenaamde MIFI router. Femly kan dan gewoon gebruikt worden. Neem via info@femly contact op voor meer informatie.

Kan ik ook beeldbellen vanaf mijn laptop?

Nee, het is wel mogelijk met een ipad, maar niet met een computer.

Mijn moeder kan niet omgaan met een smartphone/is dementerend/gaat snel cognitief achteruit. Kan ze Femly dan wel gebruiken?

Jazeker! Femly is juist bedoeld voor deze ouderen. Met de grote Femly TV is alles goed te zien en te horen. Daarnaast hoeft de oudere NIETS te doen! Zodra er foto’s gestuurd worden, kan zij die zien op haar Femly scherm. Als er gebeld wordt, ziet en hoort zij, een inkomende oproep op het scherm. Ze kan dan voor het Femly scherm gaan zitten en na 4 keer overgaan ziet zij je gezicht. Familieleden kunnen via de Femly app met de tv communiceren.

Mijn vader (of moeder) zit in een verzorgingshuis, kan Femly daar ook gebruikt worden?

Ja! Als er Wifi in het huis aanwezig is, kan een voorgeprogrammeerde Femly afgeleverd worden voor de deur. Het enige wat nog hoeft te gebeuren: de TV plaatsen in de kamer en de stekker in het contact steken.

Mijn vader is slechtziend. Kan Femly ook op een groter beeldscherm geïnstalleerd worden?

Wij bieden onze Femly TV aan op 24 en 32 inch. Als een nog groter scherm gewenst is, is dat apart te bespreken. Neemt contact via info@femly.nl of via het contactformulier.

Moet de TV altijd aan staan?

Nee, de tv hoeft zeker niet altijd aan te staan. Bij beeldbellen gaat de tv automatisch aan en kan er gebeld worden. Na het beeldbellen gaat de tv weer uit, in standby. Het is mogelijk om met de app de tv op afstand uit en aan te zetten.

Wat is de levertijd van Femly?

We proberen Femly uiteraard zo snel mogelijk te bezorgen. Ontvangen orders voor dinsdag 15.00 worden woensdag met PostNL verstuurd. In de meeste gevallen ontvang je de Femly dan op donderdag. Per mail ontvang je informatie over de bezorging, de gebruikersinstructies en de inloggegevens.