Mensen met dementie worden regelmatig door hun geheugen in de steek gelaten. Zo vergeten zij regelmatig belangrijke zaken als medicijnen innemen of een doktersafspraak.

Met behulp van de dementieklok kunnen dementerenden herinnerd worden aan belangrijke gebeurtenissen door de dag heen. Zo krijgen zij meer structuur en minder verwarring.

Digitale dementieklok als geheugensteun

Een dementieklok zorgt ervoor dat mensen met dementie meer structuur krijgen in hun dag. Een digitale dementieklok is gemakkelijk op afstand te bedienen door middel van de Femly app. Zo kun je bijvoorbeeld een agenda bijhouden en alarmen instellen.

De digitale dementieklok laat zien welke datum het is en ook welk moment van de dag. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om aan een dementerende te laten weten wat er die dag is gedaan, bijvoorbeeld dat jullie op visite zijn geweest bij een familielid.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op.

Bekijk de tarieven

Probeer 2 weken gratis uit, gratis je abonnement annuleren.

Samen sterk

De familie altijd in contact, zelfs vanuit het buitenland.

Geluk door rust

Mantelzorg is al zwaar genoeg, breng meer rust in jouw leven.

Simpel

Stop de stekker in het stopcontact en FEMLY werkt.

Duurzaam

Meer bereiken in minder tijd.

Eigenschappen van de dementieklok

Een dementieklok is een fijne geheugensteun voor dementerenden en daarnaast een prettig hulpmiddel voor degene die zorg draagt voor een dementerende. Je kunt een dementieklok gebruiken voor de volgende dagelijkse dingen:

 

  • Weergeven van datum, tijd en moment van de dag
  • Bijhouden van een kalender
  • Alarm instellen voor het innemen van medicijnen, opstaan en naar bed gaan
  • Weergeven van een foto van het gezin van de dementerende
  • De weersverwachting tonen zodat men weet hoe zich te kleden
  • Beeldbellen
Direct Femly bestellen

Voor maar € 19,95 per maand!
Gedurende 2 proefweken kun je gratis je abonnement annuleren.

Waarom Femly?

  • Femly gebruikt vertrouwde technologie: de televisie. Daardoor is het scherm groot genoeg om altijd in het gezichtsbeeld van de dementerende te blijven.
  • Jij als mantelzorger bedient de Femly app. De ander hoeft helemaal niks te doen. Hoe fijn is dat?
  • Je kunt op afstand via de agenda laten weten wanneer jullie langskomen als geheugenhulp.
  • Je kunt de tv op afstand bedienen, dus je kunt deze ook aan/uitzetten wanneer je niet in de buurt bent.

Reviews over Femly

We kunnen nu via de app bellen en videobeelden laten zien. Ook kunnen we foto’s, korte video’s toevoegen. Daarnaast is er een agenda, een berichtenmodule en herinneringen medicijngebruik aanwezig.

Het mooie van de Femly dementieklok is dat wij het systeem op afstand kunnen aansturen. D.w.z televisie aan/ uitzetten, de agenda vullen, berichten sturen. Onze moeder hoeft hierbij zelf niets te doen, behalve kijken, luisteren en terug praten.

Dementieklok bestellen?

Ben jij overtuigd van de dementieklok van Femly? Dan is deze eenvoudig te bestellen.

Jouw investering: 36,95 Euro (incl. BTW)

Als je twijfels of vragen hebt, neem dan contact op met één van onze adviseurs. We geven je graag advies.

Wij hechten waarde aan persoonlijk contact

Het team achter Femly bestaat o.a. uit Françoise de Goeijen.
Samen helpen ze graag op weg om jouw systeem volledig klaar voor gebruik te maken.
Neem telefonisch contact met ons op of stuur jouw vraag via het contactformulier.

Contact opnemen

Femly in de media

Tv aan, eenzaamheid uit

Veel ouderen kunnen niet overweg met bijvoorbeeld een tablet of mobiele telefoon. De televisie is daarentegen een bekend apparaat voor veel ouderen. Via de app kunnen familie en vrienden beeldbellen, maar ze kunnen ook foto's of filmpjes sturen, een agenda bijhouden of berichten sturen. Op deze manier blijven de ouderen toch in contact met hun familie in deze moeilijke tijd.

Artikel bekijken

Tv aan, eenzaamheid uit

Start-up Femly heeft het drukker dan ooit. Het bedrijf heeft een dienst ontwikkeld waardoor mensen via de televisie kunnen videobellen. Dat is ideaal voor ouderen die niet met een tablet of smartphone overweg kunnen. Het initiatief is in tijden van isolatie dan ook zeer welkom.

Artikel bekijken
Hoe kan ik Femly bestellen?

Druk op de knop “Bestellen” en volg het orderproces. Geplaatste orders voor dinsdag 15.00 worden woensdag met PostNL gestuurd. In de meeste gevallen ontvang je de Femly dan op donderdag. Per mail ontvang je informatie over de bezorging, de gebruikersinstructies en de inloggegevens. Te maken keuzes in het bestelproces: Wil je Femly gebruiken op de […]
Lees meer

Kan Femly ook gebruikt worden zonder internet?

Nee, voor Femly is internet nodig: ofwel via een ethernetkabel, ofwel via wifi. Indien er geen vaste aansluiting in huis is, kan Femly toch simpel internet in huis krijgen met zogenaamde MIFI router. Femly kan dan gewoon gebruikt worden. Neem via info@femly contact op voor meer informatie.


Lees meer
Mijn moeder kan niet omgaan met een smartphone/is dementerend/gaat snel cognitief achteruit. Kan ze Femly dan wel gebruiken?

Jazeker! Femly is juist bedoeld voor deze ouderen. Met de grote Femly TV is alles goed te zien en te horen. Daarnaast hoeft de oudere NIETS te doen! Zodra er foto’s gestuurd worden, kan zij die zien op haar Femly scherm.  Als er gebeld wordt, ziet en hoort zij, een inkomende oproep op het scherm. […]
Lees meer

Wat is de levertijd van Femly?

We proberen Femly uiteraard zo snel mogelijk te bezorgen. Ontvangen orders voor dinsdag 15.00 worden woensdag met PostNL verstuurd. In de meeste gevallen ontvang je de Femly dan op donderdag. Per mail ontvang je informatie over de bezorging, de gebruikersinstructies en de inloggegevens.


Lees meer
Mijn vader (of moeder) zit in een verzorgingshuis, kan Femly daar ook gebruikt worden?

Ja! Als er Wifi in het huis aanwezig is, kan een voorgeprogrammeerde Femly afgeleverd worden voor de deur.  Het enige wat nog hoeft te gebeuren: de TV plaatsen in de kamer en de stekker in het contact steken.


Lees meer