Blog Françoise de Goeijen

Ik ben Françoise de Goeijen en ben sinds oktober 2012 begonnen om start ups in de agrarische industrie te ondersteunen met mijn kennis die ik opgebouwd had tijdens mijn carrière. Helaas 24 november in datzelfde jaar werd mijn man gediagnosticeerd met Alzheimer, jonge Alzheimer. Wat een schok was dat! Je weet niet wat er dan op je afkomt. Veel gegoogeld om er meer over te weten te komen. Maar wat val je dan in een diep gat. Vooral jonge dementie, en ook dat wist ik niet in het begin, gaat veel sneller, sneller dan dementie op oudere leeftijd.  Ik bleef gewoon pitches bezoeken van Startups en had een beetje dubbelleven: aan de ene kant leuk ideeën luisteren van startups en aan de andere kant, veel thuis, waar ik zag hoe hard mijn man achteruitging.

10 juni 2016 zag ik de pitch van, toen nog Rementis, reminding people, om mensen met dementie langer en gelukkiger thuis te laten wonen door oa de dagen van de week op de tv te laten zien: “wow had ik dat maar gehad voor mijn man”, die toen bijna 9 maanden in een verzorgingstehuis zat. Ik wilde deze Startup persé helpen! Helaas stierf mijn man 6 dagen na deze pitch.

Vandaag 5 jaar later is Rementis omgetoverd in Femly en zijn we we DE APP geworden voor de mantelzorger, maar ook voor de, door Corona, eenzame oudere. Zo makkelijk is het nu om in contact te komen met je dierbare, zonder dat de oudere iets hoeft te doen: alleen voor de televisie gaan zitten. Familie en vrienden, maar ook kennissen en verzorgers, kunnen de app gebruiken en zo wordt het leven rondom de kwetsbare oudere of persoon met dementie veel fijner. Bovendien voelt de mantelzorger zich er niet meer alleen voor staan en op deze manier wil ik een klein stukje bijdragen aan het geluk van onze dierbaren.