Blog Françoise de Goeijen

Ik ben Françoise de Goeijen en ben sinds oktober 2012 een business angel om start ups in de agrarische industrie te ondersteunen met mijn kennis die ik opgebouwd had tijdens mijn carrière. Helaas 24 november in datzelfde jaar werd mijn man gediagnosticeerd met Alzheimer, jonge Alzheimer. Wat een schok was dat! Je weet niet wat er dan op je afkomt. Veel gegoogeld om er meer over te weten te komen. Maar wat val je dan in een diep gat. Vooral jonge dementie, en ook dat wist ik niet in het begin, gaat veel sneller, sneller dan dementie op oudere leeftijd.  Ik bleef gewoon pitches bezoeken van Startups en had een beetje dubbelleven: aan de ene kant leuk jonge startups en aan de andere kant, veel thuis, waar ik zag hoe hard mijn man achteruitging.

10 juni 2016 zag ik de pitch van, toen nog Rementis, reminding people, om mensen met dementie langer thuis te laten wonen door oa de dagen van de week op de tv te laten zien: “wow had ik dat maar gehad voor mijn man”, die toen bijna 9 maanden in een verzorgtehuis zat. Ik wilde deze Startup persé helpen! Helaas stierf mijn man 6 dagen na deze pitch.

Vandaag 3 jaar later is Rementis omgetoverd in Femly en zijn we we DE APP aan het worden voor de mantelzorger en haar omgeving. Familie en vrienden, maar ook kennissen en verzorgers, kunnen de app gebruiken en zo wordt het leven rondom de mantelzorger veel makkelijker. Haar of zijn dierbare wordt via de Femly app betrokken bij het familie leven en zo kan er veel langer thuis gewoond blijven worden. Zo wil ik de toekomstige “Françoise’s” een veel rustiger leven geven.