3 mooie initiatieven tegen eenzaamheid

De lockdown in de coronacrisis heeft nog eens keihard duidelijk gemaakt: de mens is een gezelschapsdier. We kunnen niet zonder contact en samenzijn, verpieteren als we zonder bezoek in een verzorgingshuis de dagen slijten. Met Femly proberen we hier een bijdrage aan te leveren. Maar er zijn meer mooie initiatieven. We presenteren er 3 hier.

  1. Een podium voor senioren om te inspireren met hun verhaal https://wijencorona.nl/

Op deze inspirerende website delen krijgen ouderen een stem. En dat is inspirerend. Hoe beleven Nederlandse senioren de coronacrisis? Hoe is hun leven veranderd, waar maken zij zich zorgen over, wat geeft hen hoop en troost, hoe brengen zij de dag door? Het is een platform waar je lekker kan lezen en mooie ideeën kunt opdoen.

2. Een matinee speciaal voor ouderen op zondag https://www.metjehart.nl/

Het prachtige initiatief van stichting met je hart is erg populair. Op de laatste zondag van de maand van 15.30 – 17.00 organiseren zij een Met je Hart matinee vanuit de huiskamer. Bij de eerste aflevering waren er bijna 400.000 kijkers.

Zet vast in je agenda en die van alle ouderen die je kent: zondag 31 mei, zondag 28 juni, zondag 26 juli en zondag 30 augustus

3. Stuur Coronapost vai https://cor.omapost.nl/

Omapost vindt het belangrijk dat ouderen in contact blijven met jonge mensen. Veel jonge mensen zijn te druk om met regelmaat aan hun grootouders te denken. Via de app of website kun je makkelijk een persoonlijk kaartje sturen om te vertellen waar je mee bezig bent. Je verstuurt namelijk een foto als kaartje. Stuur dus nu een leuk berichtje.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.